Unik-ID

Installaties

Installaties

verWACHT(ing)

In Jeugddorp vzw groeien kinderen en jongeren op zonder de directe nabijheid van ouders.
In het kader van het project ‘Kunst op straat’ in Bonheiden wil Jeugddorp vzw een kunstwerk aan het bushokje ‘Gezonde Luchtlaan’. Met een unik-id zorgen wij ervoor dat dat kunstwerk staat als een huis.

Voor kinderen en jongeren op weg naar zelfstandigheid is Jeugddorp een tussenhalte, een veilige plek waar je kunt schuilen. Net zoals bushalte ‘Gezonde Luchtlaan’. Wie hier even halt houdt, is in verWACHT(ing): van de zekerheden in het leven (verwacht) en de onvoorspelbare vooruitzichten (verwachting).


Die veilige haven waar kinderen en jongeren mogen stilstaan, verdergaan of schuilen, vertalen we naar een metalen constructie in de vorm van een huis. Dat huis staat helemaal over en rond het bushokje waardoor we het gevoel creëren van bescherming aan al diegenen die er komen wachten. In het logo en op de metalen constructie zie je ook handen, als teken van bescherming en knipoog naar het sjabloon dat ook terugkomt in het huis.

 

“Ik kreeg vanmorgen kippenvel bij het zien van het kunstwerk: het valt op, het is uniek, het valt samen met de omgeving en creëert ruimte… dat is precies wat Jeugddorp wil zijn.”
Martie Mol, directeur bij Jeugddorp

Speciale dank aan de jongeren en begeleiders van Jeugddorp, aan de gemeente Bonheiden, in het bijzonder de cultuurdienst en de technische dienst voor de voorbereidende werken, en aan vervoermaatschappij De Lijn. Verder onze dank aan Maarten Schaubroeck voor de uitwerking van het kunstwerk en aan Branco voor het ontwerp van het sjabloon.

 


Bredepleinstraat 27
3190 Boortmeerbeek
B.T.W.-BE-0666.907.563
Op zoek naar verbinding?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Volg ons op social media