Unik-ID

Te Gek!?

Te Gek

ROES(T) Een blinde vlek

Leef je soms ook in een roes? Dan kun je je vast en zeker iets voorstellen bij de campagne Roes(t) die we in 2020 voor en met Te Gek!? maakten. Vanuit die roes(t)ervaring wil Te Gek!? alcohol-, drug- en gokproblemen bespreekbaar maken in Vlaanderen. Een unik-id, toch?

In een roes leven. De overwinningsroes. Je roes uitslapen. Iedereen kent wel dat slaperige, ontspannende gevoel waardoor je je voor even helemaal weg waant van de wereld, de dagelijkse sleur, het ‘saaie’ leven… Wie teveel of te lang in een roes leeft, kan roesten. Daarover gaat deze Roes(t)-campagne (uitspreken als ‘roes’, zonder ‘t’). Maar wat betekent ‘Roest’ nu eigenlijk? • Roest is het vastlopen in dezelfde roes, jezelf verwijderen van je omgeving en je eigen leven. • Roest is het traag en sluipend verslavingsproces dat moeilijk om te keren is. • Roest is als een stigma, een soort schandvlek die aan je kleeft en als een vieze roestvlek sporen nalaat.
Gelukkig betekent Roest ook herstel. Want een roestproces kun je doorbreken, door factoren die roest in de hand werken aan te pakken. En bestaande roestvlekken bespreekbaar te maken. Praten over een verslaving, is nog altijd moeilijk. Net zoals de (t) in Roes: ze hoort er niet bij, maar je ziet ze wel. Hoe onwijs goed is het dan dat Te Gek!? wil praten over Roes(t)?
Bredepleinstraat 27
3190 Boortmeerbeek
B.T.W.-BE-0666.907.563
Op zoek naar verbinding?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Volg ons op social media