Unik-ID

Identiteit

Buitenomgeving, Identiteit

OP REIS IN ONZE EIGEN PLEK. Een warm nest.

unik-id is altijd nauw verbonden met het begrip identiteit. Alle projecten en kunstwerken krijgen op die manier vorm. Zo ook onze eigen woning die samen met de komst van onze twee kinderen als een nest in een boom werd uitgebreid en deel ging uitmaken van een bos.


Elke vogel bouwt zijn nest. Sommige vogels nemen geen genoegen met een nestje van wat takjes en veertjes. Ze doen er alles aan om hun nest zo mooi mogelijk te maken. Dat is precies wat wij ook deden met ons nest toen we de bomen weer door het bos zagen verschijnen.


Hoe wij een nest in een boom in een bos bouwen? Met koperen bladeren in de vorm van een ingepakte doos en daaronder zeven eiken boomstammen. Onze twee vogeltjes krijgen niet alleen een eigen plek, we geven hun wereld van bij het begin kleur door de binnenkant van het nest met rubber te bekleden: grasgroen.


Het bos zorgt voor zichzelf en voor alles wat er zich in bevindt: Een warmtepomp verwarmt het nest terwijl zonnepanelen zorgen voor elektriciteit. Én je kunt er dansen en spelen, zonder nat te worden! Door de gevel zie je het water naar beneden vallen, recht in de oranje bloempot die oplicht. Vanuit het water vormt zich een riviertje dat gefilterd en hergebruikt wordt voor de sanitaire installatie.


En wat is die windmolen dan? Die staat symbool voor de energie die we uit de natuur halen: dé plek waar je weer kunt opladen. De woning pakken we verder in met leien uit cortenstaal. Een patroon dat eerst strak is en wat verderop in beweging komt, net zoals de wind.


De sculptuur-in-beweging baant zich een weg door de tuin en vormt achter de windmolen een shelter waar je je kunt terugtrekken en ontladen. Een tuin in beweging is ook een tuin die bloeit en groeit: met een moestuin en leifruitbomen, en vers fruit voor grote en kleine zoetebekken.

 

Het pad loopt verder richting de strakke saunablokhut. Van hieruit kijk je uit op een natuurlijk gezuiverd zwemkanaal van 14 meter lang. Ideaal om na een verkwikkende douche verder af te koelen of door het water te glijden. Helemaal opgeladen? De oranje energielijn toont je de weg terug naar de woning.


Misschien keek je te ver. Misschien is op reis gaan in eigen tuin dichterbij dan je denkt. Kijk maar eens mee naar dit filmpje:
Bredepleinstraat 27
3190 Boortmeerbeek
B.T.W.-BE-0666.907.563
Op zoek naar verbinding?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Volg ons op social media