Unik-ID

Events

Events

WERELD VAN HERINNERING: Vanuit welke dementie dimensie leef jij?

In 2015 lanceert het museum M in Leuven de “wereld van herinnering” lals sociaal-artistiek project rond kunst en dementie. Op dat moment slagen wij erin om minister Jo Vandeurzen en alle andere genodigden achterwaarts het museum te laten binnenwandelen. Daarachter schuilt een unik-id.

Het project ‘wereld van herinnering’ heeft iets concreets nodig. Iets dat dementie tastbaar maakt en uitnodigt om binnen te stappen in de wereld van herinneringen. Daaruit ontstaat het idee van een herinneringsparcours doorheen de hele M-collectie. De rondleiding begint aan het einde en eindigt aan het begin. Crazy, niet?
Dit unik-id komt er niet alleen. Voor het uitbouwen van een herinneringsparcours wordt samengewerkt met ‘gewetenschapper’ Kasper Bormans die, net zoals unik-id, voor dit project werd uitgeroepen tot cultureel ambassadeur.
M Museum gaf ook enkele films vrij over het project en over dementie. In deze film zie je Sven van unik-id meer uitleg geven over het kunstwerk RemWindMe dat hij voor het woon- zorgcentrum Wichelenhad gemaakt.
Bredepleinstraat 27
3190 Boortmeerbeek
B.T.W.-BE-0666.907.563
Op zoek naar verbinding?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Volg ons op social media