Voor de realisatie van het idee hebben we extra handen en hoofden nodig. Zo ontfermt Karen Van Godtsenhoven - jarenlang curator van het Modemuseum te Antwerpen en recent nog in het Metropolitan Museum of Art – zich als curator mee over dit project. Voor het design van een Te Gekke Muts kunnen we rekenen op de hulp van gewezen olympisch kampioene en o.a. mode-ontwerpster Elodie Ouédraogo.
Waarom een Te Gekke Muts? Omdat een muts op een hoofd hoort, en tegelijk voor warmte en bescherming zorgt. Het symbool van de muts bundelt voor ons ook de verschillende waarden van de nieuwe organisatie: verbinding, zorgverlening, co-creatie en het contact tussen de zorgverlener en de persoon die begeleid wordt.
Voor Elodie moest de geestelijke gezondheid - die vanbinnen zit - zichtbaar gemaakt worden. Vandaar dat de stof van de muts binnenstebuiten is gekeerd, met een duidelijk zichtbare naad. Gezien dat de muts niet alleen de bovenkant van het hoofd bedekt? Op die manier willen we het hoofd zoveel mogelijk beschermen.
Fan van de muts? Word trotse eigenaar van dit unieke exemplaar, gemaakt door Saad-Besseleers, de Belgische breigoedfabrikant . Ben je eerder een Do It Yourselfer? Dan kun je hier zelf aan de slag met het patroon van Elodie!
* Dus Te Gek!? wordt opnieuw Te Gek!?
Ja, ’t is te zeggen: Tot voor kort was Te Gek!? verbonden aan het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Annendael in Diest. Samen met enkele andere organisaties kreeg Te Gek!? door onder andere zijn groeiende bekendheid meer middelen van de Vlaamse Overheid. Om alle krachten te bundelen, besloot het kabinet Vandeurzen enkele jaren geleden dat een zestal organisaties moesten instappen in het Steunpunt Geestelijke Gezondheid. Die nieuwe overkoepelende organisatie treedt nu naar buiten onder de naam Te Gek!? Of klinkt dat nu heel gek?
Hartelijk dank aan het Atomium, Dizziness, Kopterman, Label & Things, Padoek Films, Elodie Ouedraogo, Saad-Besseleers, Showtex, Karen Van Godtsenhoven en, last but not least, Te Gek!?