Unik-ID
Installaties

FREE YOUR MIND. Muur in beweging.

Vanuit de overtuiging ‘kunst werkt’ werken we voor het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Annendael (SAD) in Diest een unik-id uit dat bijdraagt tot het herstel van de mensen die hier zijn opgenomen. ‘Free your mind’ en de muur schuift open.

Voor veel mensen in de psychiatrie, lijkt het leven aan de andere kant van de muur onbereikbaar ver weg. Daarom zetten we de fysieke muur van de psychiatrie centraal in ons kunstwerk en geven we het de naam ‘Free your mind’ als eerste stap richting herstel: voor én achter de muur.
Met unik-id creëren we een plek waar kunst ‘werkt’. Dat doen we in de vorm van een open en creatief therapie-atelier waar ademruimte is: (lijdende) patiënten worden opnieuw (actieve) cliënten door hun herstelproces op een kunstzinnige manier zelf in beeld brengen. Gaat het goed? Dan schuift de muur naar voor. Gaat het slecht? Dan werkt het andersom.
Door de dynamiek tussen wat er zich voor en achter de muur afspeelt in beeld te brengen, gaan we in dialoog met de omgeving. Andersom ziet de buitenwereld meteen hoe het binnen met de mensen is gesteld: meer of minder SAD.
Bredepleinstraat 27
3190 Boortmeerbeek
B.T.W.-BE-0666.907.563
Op zoek naar verbinding?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Volg ons op social media